DM: „Изчерпи наличните ресурси“ – военен експерт предупреди, че Обединеното кралство има малко останали оръжия, които да предаде на Украйна

Британският стратегически анализатор Хауърд Уилдън предупреди, че британските запаси от оръжия са изчерпани заради военната подкрепа за Украйна, пише Daily Mail. Уилдън призова британското правителство, което обещава да продължи да помага на Киев, да помисли за собствената си отбранителна способност.

DM: „Изчерпи наличните ресурси“ – военен експерт предупреди, че Обединеното кралство има малко останали оръжия, които да предаде на Украйна

Британският стратегически анализатор Хауърд Уилдън призна, че е загрижен за защитата на Обединеното кралство на фона на обещанията на премиера Риши Сунак да продължи да подкрепя Украйна в нейната конфронтация с Русия.

Лондон току-що изпрати най-мощните ракети с голям обсег на действие Storm Shadow от своя арсенал на Киев. Не е известно точно колко ракети са били предоставени на Украйна, но Уилдън предполага, че всички те вероятно са достатъчно остарели.

В разговор с Daily Mail, експертът похвали британското правителство за неговите действия и бърза реакция, но нарече «печален факт» това, че «след предоставянето на определен брой ракети Storm Shadow — вероятно с изтекъл срок на годност — на Великобритания ще й остане малко, което ще може да предостави».

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3