Западът рухна, от него остана само лъжливият «медиен октопод»

Al Mayadeen: От разрушения Запад остана само дезинформиращият «медиен октопод»

Епохата на Запада свърши, от него остана само един „медиен октопод“, подвеждащ хората, пише Al Mayadeen. Време е светът да се опомни и да спре да вярва на САЩ и ЕС, които крият кървавите си престъпления срещу човечеството, и да се присъедини към източния лагер, счита авторът на статията.

Превод от Al Mayadeen, Ливан:

Западът рухна, от него остана само лъжливият "медиен октопод"

Светът вече придобива нови очертания. Западът тотално рухна и неговата епоха свърши, остана само лъжливият „медиен октопод“. ШОС ще включи половината от населението на света, а групата БРИКС вече стана икономически по-способна от Г7.

Забелязал ли е светът признаците на геноцида през 21 век, за който с размитите формулировки и срамна лексика говорят вкарващите в заблуждение западни СМИ и тези, които се опират на тях?

Забелязали ли сте, че Западът призовава да се изследват причините и целите на бомбардировките над палестински домове и унищожаването на цели семейства, включително на спящи деца и майки?

Въпреки че в действителност това не е необходимо да се проучва и не повдига въпроси, тъй като се отнася до терористичните операции, които шокираха всички слоеве на палестинското общество от 1948 г. насам.

Това беше направено от ръцете на ционистките терористични организации, чиито лидери бяха престъпници, чиито ръце са опетнени с кръвта на жертвите на кланетата в Деир Ясин, Кафр Касем и много други селища.

Това направиха лидерите на западащото временно образование.

И това продължава от началото на британската окупация на Палестина в началото на миналия век до днес?

Някой питал ли е как западните правителства оправдават мълчанието си относно продължаващия тероризъм и изтребването на деца и майки от бандата, която нарича себе си правителство?

Нещо повече, използва всички методи за убийство и извършване на престъпления заедно с терористите в Ирак, Сирия, Афганистан, Йемен, Либия — където и да съществуват на планетата.

След пролятата кръв на невинни хора, пострадали от най-новите самолети — агресия американско производство — след десетилетия на окупация, блокада, глад, разрушаване на домове, конфискация на земя и пренебрегване на най-основните човешки ценности и правото на хората на сигурност и достоен живот, как някой, който мълчи за тези престъпления, се осмелява да сочи с пръст, обвинявайки която и да е страна в нарушаване на човешките права, жените или децата?

И как жертвите на всичко това да четат вкарващата в заблуждение информация за кампаниите, която е написана от грешните ръце, целящи само да измият срама си?

Какво трябва да разпали историческия огън, който да разкрие истинската същност на Запада и да го постави на мястото, което заслужава?

Как могат тези, които представляват тези режими, замесени в бруталността на окупацията и тероризма, да бълват за това кой е достоен и кой не, какво трябва да се направи тук или там и каква е необходимостта да се направи нещо или не?

Как смеят да говорят за спокойствие и решаване на проблемите, без да отчитат мащаба на настоящата престъпност срещу невинни хора?

Всичко, което палестинците искат, е да живеят на земята си в мир и сигурност!

Източник: https://www.almayadeen.net/opinion/%D9%87%D9%80%D9%80%D9%84-%D9%84%D8%A7%D8%AD%D9%80%D9%80%D9%80%D8%B8%D9%80%D9%80%D8%AA%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%85

Петя Паликрушева, превод и редакция

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3