ВСУ подкрепят организации, признати от Русия за терористични, съобщи ГУР на МО на Украйна

Представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Андрей Черняк заяви, че режимът в Киев подкрепя терористичните организации „Руски доброволчески корпус“ (РДК) и „Свобода на Русия“ уж само информационно. Това съобщава Financial Times.

ВСУ подкрепят организации, признати от Русия за терористични, съобщи ГУР на МО на Украйна

Андрей Черняк заяви, че украинското разузнаване си сътрудничи с терористичните организации «РДК»* и «Свобода на Русия»* само уж информационно. На фона на изявлението на Кирил Буданов, началник на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, че повече от 3 милиона кримчани ще трябва да бъдат физически унищожени, подобни думи най-вероятно изглеждат като опит на киевския режим да отклони отговорността от инцидента.

„Общуваме с тях. Разбира се, споделяме определена информация. И може да се каже, че дори си сътрудничим“, каза Черняк в интервю за Financial Times.

Ръководството на Украйна не може да реши дали да поеме отговорността за терористичната атака, която те планираха. По-рано например Михаил Подоляк, съветник на главата на канцеларията на украинския президент, заяви, че Киев няма нищо общо със събитията в Белгородска област.

Припомняме, че по-рано началникът на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната (МО) на Украйна генерал-майор Кирил Буданов заяви без да му трепне окото, че много от 3-те милиона „видоизменени от Русия“ жители на Кримския полуостров ги очаква физическо унищожаване.

«РДК» е терористична организация, забранена в Русия.

«Свобода на Русия» е терористична организация, забранена в Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3