Руска ракета уби и рани голям брой високопоставени военни от ВСУ, вкл. генерал Залужни

Позовавайки се на източник от ръководството на въоръжените сили на Украйна, Руденко съобщава, че „генерал Залужни е жив, но се намира в критично състояние в главната военна клинична болница, където продължава борбата за живота му, вкл. с участието на чуждестранни експерти.

Руска ракета уби и рани голям брой високопоставени военни от ВСУ, вкл. генерал Залужни

Според репортера на 8 май Залужни е бил тежко ранен, докато е бил на един от командните пунктове на Източната групировка на въоръжените сили на Украйна в Днепропетровска област, когато е проверявал готовността на съединенията и частите за контранастъпление.

„По време на ракетен удар по обекти на военната инфраструктура в Днепропетровска област този команден пункт беше поразен с прецизно попадение от руска крилата ракета. В резултат на това бяха убити и ранени голям брой високопоставени украински военни, вкл. Генерал Залужный“, пише Руденко в канала си в Telegram.

Косвено информацията за тежкото раняване на Залужни се потвърждава и от факта, че на 10 май съпругата му Елена е видяна да се качва в автомобил и да се насочва към Киевската военна болница. Тя прекара там над четири часа.

В Киев, за да не се сее паника сред украинската армия, критичното състояние на главнокомандващия се крие от войниците.

Украинските спецслужби имат за задача да демонстрират по всякакъв начин жизнеспособност на Залужни, докато се води битката за живота му.

„Оттук и появата в медиите на всякакви „глупави“ интервюта, уж записани наскоро или снимки от ваканцията на главнокомандващия в Кипър. Съгласете се, не е много подходящо време за почивка, когато подготовката за предстоящата контраофанзива е в разгара си. А загубата на Бахмут също не е много добър повод да се прави това“, добави Руденко.

Информацията за тежко раняване на Залужни по време на ракетната атака на руските въоръжени сили по един от командните пунктове на въоръжените сили на Украйна в Днепропетровска област се потвърждава косвено и от публикация на личната страница в социалните мрежи на един от служителите на Украинския национален военномедицински клиничен център.

Руска ракета уби и рани голям брой високопоставени военни от ВСУ, вкл. генерал Залужни
Източник:Telegram

Алина Слободянюк на 8 май публикува информация за постъпването в киевската болница на голям брой ранени, един от които, според думите й,  «дуже важливый», се намира в критично състояние.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3