Йорданският външен министър: Русия е стабилизиращ фактор в Сирия

Русия в Сирия играе ролята на стабилизиращ фактор, без който отново ще настъпи хаос в страната, това заяви външният министър на Йордания Айман Сафади в интервю за Der Spiegel. Според Сафади сирийската криза трябва да бъде разрешена чрез диалог: в тази връзка той припомни неотдавнашната си среща с Башар Асад, по време на която Асад изрази готовността си да допринесе за регулирането.

Йорданският външен министър: Русия е стабилизиращ фактор в Сирия

Сирийската криза продължава вече 12 години и донесе много страдания и застраши глобалната сигурност, заяви външният министър на Йордания Айман Сафади в интервю за Der Spiegel. Сафади отбеляза, че Йордания е почувствала силно върху себе си събитията в Сирия: понастоящем в страната има 1,3 милиона сирийски бежанци. Ето защо Йордания поема инициативата за прекратяване на сирийската криза стъпка по стъпка.

Коментирайки срещата си с Башар Асад, Сафади отбеляза, че сирийският лидер е изразил готовност да участва в регулирането на кризата. Сафади подчерта, че няма военно решение на сирийския проблем: необходим е диалог. Според Сафади по време на срещата си с Асад те са обсъдили въпроси за хуманитарната помощ, търсенето на изчезнали лица, както и създаването на условия за завръщането на сирийските бежанци в родината им, отбелязва изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3