Daily Mail: В хода на визитата си в Тайван Лиз Тръс ще призове Запада да използва «брутална сила» за сдържането на Китай

По време на посещението си в Тайван бившият британски министър-председател Лиз Тръс ще призове Запада «реално» да защити острова, който е на «фронтовата линия на глобалната битка за свобода», според Daily Mail. Впрочем, както предупреждава изданието, Китай, който Тръс възнамерява да нарече враг на свободния свят, може да се вбеси от речта й.

Daily Mail: В хода на визитата си в Тайван Лиз Тръс ще призове Запада да използва "брутална сила" за сдържането на Китай

В речта си тя ще заяви, че Тайван е на «фронтовата линия на глобалната битка за свобода» и ще добави, че само «бруталната сила» може да възпре инвазията на Китай на острова. Освен това тя ще обвини китайския лидер Си Дзинпин, че води „идеологическа борба срещу свободния свят“.

„Китайската комунистическа партия води идеологическа борба срещу свободния свят – те открито говорят за това. Това е битка на идеи в същата степен като опита да се завземе властта на световната арена“, предупреждава Тръс.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3