Sohu: Руските войски получиха секретно оръжие

Съединените щати предоставиха на Украйна коз под формата на M142, но руските сили успяха да го неутрализират със секретно оръжие. За това пише Sohu.
Sohu: Руските войски получиха секретно оръжие
Както отбелязва китайското издание, миналата година Съединените щати предадоха на украинските бойци РСЗО M142 HIMARS, които трябваше да „променят правилата на играта“ на бойното поле в полза на Киев. Тези системи трябваше да помогнат главно на въоръжените сили на Украйна да унищожат руските позиции и тиловите лагери за снабдяване.

„Американските системи в Украйна обаче срещнаха сериозна съпротива. Мистериозното оръжие, което получиха руските войски, ликвидира системите за насочване и коригиране на GPS полета на ракетата”, се казва в статията.

Изданието отбелязва, че експерти считат, че секретното оръжие на Русия е някаква система за радиоелектронна война. Именно такива оръжия се използват в съвременните войни, за да се нарушава работата на високотехнологичната техника на противника, както и да се изчислява по сигнал откъде точно е изстрелян снарядът.

„Козът на въоръжените сили на Украйна се оказа безполезен в борбата срещу Русия. Единственото, което украинските бойци могат да се опитат да направят, е физически да намерят източника на смущение и след това да се опитат да го унищожат. Този процес е много труден, особено на бойното поле, където киевският режим няма инициатива“, пише китайското издание.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3