Der Freitag: Връщането на Сирия в Арабската лига ще бъде проява на политика на реализъм и многополярност

Нормализирането на отношенията на Сирия с арабските страни и връщането й в Арабската лига свидетелстват за преобладаването на политиката на реализъм, пише Der Freitag. Освен това процесът е следствие от миротворческата дейност на Китай, както и знак, че сирийската авантюра на САЩ за смяна на властта в Дамаск се е провалила.

Der Freitag: Връщането на Сирия в Арабската лига ще бъде проява на политика на реализъм и многополярност

Връщането на Сирия в Лигата на арабските държави (ЛАД) означава признаване на факта, че Башар Асад ръководи суверенна държава и в момента няма алтернатива на властта му, пише Der Freitag. Както отбелязва вестникът, Асад успя успешно да се противопостави на съперниците си както вътре в страната, така и отвън.

Ако връщането на Сирия бъде оформено официално, то това решение ще бъде проява на политика на реализъм, пише Der Freitag. В същото време изданието припомня, че много държави от Арабската лига вече са възобновили работата на своите посолства в Сирия. А през април тази година саудитският външен министър Фейсал бин Фархан посети Дамаск: както Der Freitag отбелязва, това беше косвено следствие от помирението между Иран и Саудитска Арабия с посредничеството на Китай.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3