CNN: САЩ търсят по света руски шпиони, които да разменят за Гершкович и Уилън

Съединените щати, поради липсата на арестувани ценни руски шпиони, се обръщат към съюзниците си с предложение за участие в размяната на затворници, за да върнат в родината им американците Евън Гершкович и Пол Уилън, арестувани за шпионаж, съобщава CNN . Също така администрацията на Байдън иска да разбере какви „креативни предложения“ могат да събудят интереса на Русия по този въпрос, се казва в статията.

CNN: САЩ търсят по света руски шпиони, които да разменят за Гершкович и Уилън

Администрацията на Байдън търси по света предложения, които биха могли да насърчат Русия да освободи двамата «незаконно задържани» американци — Евън Гершкович и Пол Уилън, пише CNN, позовавайки се на трима запознати лица.

Според настоящи и бивши американски чиновници, в момента САЩ нямат арестувани «високопоставени руски шпиони», което налага необходимостта да се обърнат за помощ към съюзниците си.

Администрацията на Байдън „хвърля широка мрежа“, обръщайки се към съюзническите държави, които са арестували руски шпиони, за да види дали тези страни биха били готови да сключат сделка като част от по-голяма размяна на затворници.

Но американските чиновници също така посочват свои съюзници, в които няма руснаци, за да видят какво може да накара Москва да освободи арестуваните американци, пише изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3