«Асад е суверенният управляващ Сирия, множество страни вече «ухажват» страната (видео)


Някои приеха решението за завръщането на Сирия в Арабската лига с възмущение, в резултат на което имиджът на организацията, както и преди много години, започна да изглежда спорен, това заяви експертът по Близкия изток Себастиен Бусуа пред France 24.

"Асад е суверенният управляващ Сирия, множество страни вече "ухажват" страната (видео)

Както обяснява експертът, инициаторът на връщането на Сирия в Лигата беше Саудитска Арабия, която заедно с Обединените арабски емирства инвестираха във възстановяването на Сирия от няколко години. В същото време други страни в региона, включително Турция, Йордания и Израел, започват да „ухажват“ сирийското правителство, напомня Бусуа.

Израел «е изключително заинтересован от стабилен режим по границите си, особено след като несигурността на демократичния процес може да предизвика безпокойство в еврейската държава», подчертава експертът.

Според специалиста „ясно е, че Башар Асад е суверенният управляващ на своята страна със или без Лигата на арабските държави“, а „други страни (Лигата на арабските държави) няма да се намесват в делата на Сирия по дефиниция.»

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3