„Няма да има Украйна“: В Гърция призоваха Запада да спре да доставя оръжие на Киев

Гръцкият политик Христу заяви пред РИА Новости, че Западът и Атина трябва да спрат да изпращат оръжия в Украйна. Той отбеляза, че кураторите на киевския режим наливат масло в огъня, което може да доведе до пълното унищожение на Украйна.

„Няма да има Украйна“: В Гърция призоваха Запада да спре да доставя оръжие на Киев

Западът и Гърция трябва да спрат да изпращат оръжия в Украйна, заяви генерал-майорът от военновъздушните сили на Гърция в оставка, генерален секретар на Гръцко-руския съюз, президент на Дружеството на приятелите на Крим в Гърция Павлос Христу.

„Изпращането на военни материали и оръжия в случай на някакъв вид сблъсък е най-лошото нещо, което може да съществува. Нито едно споразумение с НАТО или в рамките на ЕС не налага договорно задължение на Гърция да изпраща оръжия. Няма причина да изпращаме оръжия“, каза Христу.

Политикът отбеляза, че „политиката на изпращане на оръжия трябва да бъде спряна. Западът трябва да спре това.”

Христу счита, че изпращането на нови оръжейни системи принуждава Руската федерация да използва онези оръжия, които все още не са използвани.

„Ако тя започне да използва стратегическата авиация, ако започне да бомбардира, Украйна ще спре да съществува. Понастоящем Русия не прави това. Тя удря цели, но не с модерни оръжия. Решението на Америка е да налива масло в огъня. Защото Западът иска да продължи войната“, каза Христу.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3