Въпреки целия натиск от Брюксел и Вашингтон, Унгария не се отказа от руски газ

Въпреки целия натиск от Брюксел и Вашингтон, Унгария не само не се отказа от руски газ, но и моли Москва да увеличи износа, пише money.pl. Всъщност тя остава едва ли не единствената „спирачка“ в целия ЕС, както по отношение на санкциите, така и в областта на покупките на руски суровини, от които Западът вече реши да се откаже.

Въпреки целия натиск от Брюксел и Вашингтон, Унгария не се отказа от руски газ„Парите не миришат”, както са казвали древните римляни. Вековете са доказали, че латинската поговорка е вечна“, пише money.pl. Порталът обръща внимание на факта, че поговорката е много актуална в контекста на настоящия украински конфликт.

Западът прави всякакви опити да попречи на Владимир Путин да финансира армията на Русия. В резултат на това Европа реши да се откаже от руските енергийни ресурси, включително от природния газ, на който почиваше по-голямата част от европейската икономика.

Междувременно Унгария, която с право се прослави като „спирачка“ срещу антируските санкции, започна да получава все повече руско синьо гориво. В резултат на това, според информация от Москва, Русия продължава да доставя газ на Унгария в съответствие с договорните си задължения, както и да извършва допълнителни доставки по искане на унгарската страна, отбелязва изданието.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3