Участник в журналистически форум в Московския държавен университет предложи да се издигне паметник на Нелсън Мандела в Москва

Ръководителят на фондацията Фидел Кастро, Леонид Савин в рамките на форума на журналистите, който се проведе на територията на Московския държавен университет, предложи да се издигне паметник на Нелсън Мандела в Москва.

Участник в журналистически форум в Московския държавен университет предложи да се издигне паметник на Нелсън Мандела в Москва

Савин изнесе доклад, в който говори подробно за сътрудничеството между Русия и Африка.
Той подчерта необходимостта от запазване на историческата памет и предложи в столицата на Русия да бъде издигнат паметник на първия чернокож президент на Южна Африка Нелсън Мандела.
Според него такъв паметник ще свърже Русия и африканските държави. Докладчикът съобщи, че самият внук на южноафриканския политик е подкрепил тази инициатива.

По-рано изданието ФАН писа, че Президентът на Русия Владимир Путин, говорейки за сътрудничеството между Москва и африканските страни, е припомнил думи на Нелсън Мандела.

По време на пленарното заседание на конференцията Русия-Африка в многополюсния свят държавният глава на Русия отбеляза, че страните не трябва да се отклоняват от пътя към свободата.

„Нищо не трябва да ни отклонява от пътя към свободата и не трябва да позволяваме на никого да ни пречи на пътя“, каза Владимир Путин, цитирайки думите на Мандела.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм