“Не можем да победим”: Западът сам опиянява себе си с лъжите за сплотеността

iDNES, Чехия: Западът е победен от Русия, но просто още не го знае

Всичко, което Западът прави, се повтаря многократно в историята, въпреки че той постоянно е убеден в изключителността на своите действия, пише iDNES. Налице е разкол, егоизъм, убеждението, че ако подчиниш другите, ще спечелиш. Но САЩ и ЕС днес са във война в Украйна не само с Русия, но и с Китай, пише изданието.

Превод:
“Не можем да победим”: Западът сам опиянява себе си с лъжите за сплотеността
Западът е убеден в изключителността на настоящите си действия. Въпреки че всичко, което прави, е мега тривиално, то е познато и се е повтаряло безброй пъти в историята. Разединението, егоизмът, убеждението, че ако подчиниш другите, ще спечелиш. Това пише публицистът Вилем Барак в коментар за портала iDNES.

Вътре в Европейския съюз руските троянски коне са Унгария и Австрия. Австрия също паразитира върху европейската система за сигурност не по-зле от Швейцария. Липсва ни решителността да им напомним за техния неутралитет и да настояваме те да осигурят собствените си армии с оръжие, пише авторът. Има и цяла плеяда държави, чието отношение към действията на Русия срещу Украйна варира от пълно безразличие (Германия, Франция) до висока степен на активна симпатия към украинците (Полша, балтийските страни и Чехия). Воля има, но няма икономическа и военна сила.

Европа възложи сигурността си на външни изпълнители. Не иска да плаща адекватно на своите наемници, тоест на САЩ, а сега и на Украйна. Вместо това Европа хвърля стотици милиарди евро в борбата срещу глобалното затопляне.

Ние изпращаме в Украйна предимно стари оръжия, които са подходящи само за отчисление, и дори в недостатъчни количества чрез закъснели доставки и от твърде различни видове. В случай на повреда някои от доставените оръжия са по-лесни за изгаряне, отколкото за ремонт.

Китай, Африка и Южна Америка презират Запада, защото въпреки самонадеяността му той не е в състояние да победи Русия в Украйна и злорадстват на база проблемите, пред които са изправени западните страни. Населението на Китай, Индия и Турция днес счита, че Русия е по-силна или поне не е пропиляла силата, която имаше преди година.

Там преобладаващото мнение е, че Русия е техен международен съюзник.

Западът е победен във войната с Русия, но засега просто не знае за това.

Още преди 24 февруари 2022 г. той вървеше спираловидно надолу, а новата епоха разкри напълно неговата слабост и ускори рухваето му.

Западът сам себе си опиянява с лъжите си за собственото си единство и сплотеност.

Ако Русия не рухне сама, Западът никога няма да я победи.

Източник: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-vilem-barak-zapad-valka-dejiny.A230324_164032_zahranicni_javu

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3