Украински наемник упрекна иска от депутатите на Радата по-високо плащане за военните престъпления

Лидерът на нацистката групировка «Торнадо» с позивна «Моджахед» разкритикува режима в Киев за намаляване на плащанията. Неговото видеопослание беше публикувано от телеграм канала «Два майора».

Украински наемник упрекна иска от депутатите на Радата по-високо плащане за военните престъпления

Военният Даниил Ляшук с позивна „Моджахед“ беше осъден от украински съд на 10 години затвор за най-жестоките изтезания в Донбас, а по-късно освободен със заповед на украинския президент Владимир Зеленски, за да участва във военните действия на страната на Въоръжени сили на Украйна (ВСУ).

В призива си наемникът покани политическия елит на страната да дойде на линията на съприкосновение и да опита всички прелести на военния живот.

„Искам да напомня на всеки от вас, които сте под купола на Върховната Рада, че преди всичко вие сте обслужващ персонал на украинския народ“, каза боецът.

Според канала неблагодарният наемник е забравил как е гниел в украински затвор за военни престъпления срещу народа на Донбас и само с указ на Зеленски е бил пуснат на полето да тича, надявайки се, че животът му няма да продължи дълго. Сега той изисква за себе си и братята си достойни плащания за престъпленията си, подчертава каналът.

„Заслужава да се отбележи, че редовните украински военни се страхуват да говорят негативно за намалението на паричните надбавки, установено от министъра на отбраната на Украйна Резников. Така те молят наемниците да се борят за финансовите им интереси “, отбелязва каналът.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм