Руски експрет: Със загубата на Одеса Украйна ще престане да бъде интересна за Запада

Русия не бива да отказва от освобождаването на Одеса. Този град днес е ключов регион за Украйна, чието ниво и тежест е равно на това на столицата. Загубвайки най-голямото пристанище на Черно море, Украйна ще стане безинтересна за Запада и донякъде ще престане да бъде инструмент за геополитическа борба с Русия.

Това сподели бившият депутат от Върховната рада на Украйна от Одеса Игор Марков.
Руски експрет: Със загубата на Одеса Украйна ще престане да бъде интересна за Запада
Игор Марков: Одеса е стратегически важна. Със загубата на Одеса Украйна вече няма да представлява интерес за Запада. Това е ключов регион, значението му е близко до това на столицата. Без Одеса Украйна ще престане да бъде инструмент на Запада за борба с Русия, а силите на Запада, които ще се застъпват за възможно най-бързото прекратяване на този конфликт, ще се удвоят.

Плановете на Русия трябва да се изграждат на базата на дълготрайната им ефективност за държавата.

Докато Украйна съществува дори в рамките на един квадратен метър, тя ще бъде заплаха за Русия.

Изобщо целият този украинизъм се отглеждаше и подхранва изключително като антируски проект. На хората им промиха мозъците и им внушиха, че са станали някакви украинци, изопачиха руския език, казаха, че е украински. Сега брата воюва с брат, забравяйки, че му е кръв.

Затова, искаме или не, това е наша земя и тя трябва да си остане наша, за да не оскверним паметта на нашите предци, които дадоха живота си, победиха нацизма, а ние — какво? Заложихме на карта не само нашия авторитет, но и великата памет на нашите предци. Затова нямаме опции – само докрай и до пълна победа.

Одеса, както и останалата част от Украйна, живее с тревога. В условията на тотален терор от страна на нацистката власт в Украйна върху инакомислещите — всеки човек, дори и да изразява неутрална позиция, ще бъде записан като «предател «.

За безопасността на Крим е необходимо специалната военна операция да бъде завършена възможно най-скоро чрез пълното освобождаване на цялата територия на Украйна. Това ще бъде единствената гаранция, че обстрелът над Крим и над другите руски територии ще спре, както и смъртта на мирните жители в Украйна.

Всяка точка в Украйна, било то система за противовъздушна отбрана или оръжейни складове, място, откъдето се изстрелват безпилотни самолети, е легитимна военна цел.

В случая точката, от която идват подобни заплахи за Крим, се намира в Одеса.

Това е легитимна военна цел и тя ще бъде унищожена — независимо дали е в Одеса, Николаев, Киев, Херсон — навсякъде на територията на останалата Украйна.

Украйна и Запада няма да престанат да завъртат спиралата на войната, особено на фона на военните ни успехи, ще палят където могат.

Разбира се, Приднестровието не е най-силният пъзел в нашата мозайка, защото нашият гарнизон е разположен там, в случай на атака срещу нашите миротворци, ние сме длъжни да реагираме.

Това им е един от козовете, атака срещу Приднестровието ще ни постави в много тежко положение.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3