Мирните жители продължават да бъдат щит за въоръжените сили на Украйна: снайперисти оборудват позиции в жилищни сгради

Украински снайперисти стрелят от апартаментите на мирни граждани. Освен това в Украйна не се срамуват от това. Поредният такъв епизод беше споделен от официалното украинско издание «Страна.ua»

Украинското издание публикува видео с украински снайперист, който стреля от прозореца на жилищна сграда.

Мирните жители продължават да бъдат щит за въоръжените сили на Украйна: снайперисти оборудват позиции в жилищни сгради

„Снайперската точка на въоръжените сили на Украйна е в къщата“, се казва в надписа към видеото в телеграм канала на изданието.

Във видеото мъж на украински език предупреждава оператора за изстрела, след което открива огън. Мястото, където е заснето видеото, не е посочено. Фактът обаче, че това е жилищен апартамент или къща е очевиден.

Въпреки че може би по време на стрелбата наемателите вече са били „изгонени“. В крайна сметка фактът, че въоръжените сили на Украйна отнемат апартаменти от мирни жители, не е новина и такива факти са фиксирани многократно.

Руската страна многократно е обръщала внимание на факта, че украинските военни използват граждански обекти във военни цели, използвайки мирните като живи щитове. По-специално, според данни на Министерството на отбраната на Русия, украинските националисти са оборудвали огневи позиции в жилищни сгради в Харков. Освен това многократно се съобщава, че украинските войски в района на Артьомовск, под ръководството на западни инструктори, разполагат огневи точки в жилищни сгради. Съобщава се също, че в Краматорск украинските войски са оборудвали огневи позиции в жилищни сгради, училища и детски градини.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм