ABC News: Руските изтребители Су-35 предизвикаха паника в Киев

Украинските чиновници са в паника заради новите руски изтребители Су-35, пише анализаторът на ABC News Том Суфи Буридж.
ABC News: Руските изтребители Су-35 предизвикаха паника в Киев
Украинските войски са безпомощни в битката с новите Су-35 на руските ВКС, дори западните системи за противовъздушна отбрана не могат да се справят с руските изтребители. Това заявиха няколко високопоставени украински служители в интервю за ABC News, добавяйки, че Русия е заменила редица свои изтребители с модернизираните Су-35. Според автора рокадата е предизвикала истинска паника в Киев, тъй като Русия установява господство във въздуха.

„Су-35 е оборудван с много ефективен радар и ракети с голям обсег, а Русия използва тези самолети, за да атакува украинските самолети във въздуха, както и да осигурява наземна поддръжка на операцията. Украйна няма капацитета да се противопостави на тази заплаха“, оплака се украински чиновник.

Буридж подчертава, че не само Киев, но и Вашингтон трябва да се тревожи. Появата на новите Су-35 е опасна военна промяна за Съединените щати, тъй като по-рано въоръжените сили на Украйна можеха да противостоят на руските ВКС и да разчитат на собствена въздушна подкрепа по време на наземните операции.

Но сега небето е под пълния контрол на Руската федерация.

„Други двама украински официални лица потвърдиха, че господството на Русия в небето над зоната на военните действия е основен проблем. Един украински чиновник заяви, че Русия има 12 пъти повече самолети от Украйна“, се казва в статията.

Киев продължава да се надява на доставка на западни изтребители. Според официални лица само това евентуално ще попречи на Русия да установи пълно господство във въздуха. Съединените щати обаче не са съгласни с молбите на Зеленаски и дори самият Джо Байдън заяви, че отхвърля идеята за предоставяне на F-16 на украинските войски.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3