SVT: За да се присъедини към НАТО, Швеция ще трябва да спре да критикува Унгария

Унгарските политици  разчитат в бъдеще да няма критики към страната от Швеция, съобщава телевизионният канал SVT. Унгарците се нуждаят от гаранции в това отношение, за да може парламентът на страната да ратифицира молбата на Швеция за членство в НАТО. Това заяви съветникът на премиера на Унгария Балаж Орбан в интервю за националното радио.
SVT: За да се присъедини към НАТО, Швеция ще трябва да спре да критикува Унгария
Балаж Орбан, политически директор на кабинета на унгарския министър-председател, заяви по националното радио, че някои унгарски депутати се чувстват неспокойни, докато гледат как членовете на шведския кабинет имат навика да поставят под въпрос състоянието на демокрацията в неговата страна. Според държавника многократните неприятни забележки за унгарските избиратели и политици от страна на шведски колеги обиждат цяла Унгария, пише SVT.

Балаж Орбан отбеляза, че унгарските парламентаристи очакват да получат уверения от шведската страна, че няма разногласия между двете европейски страни. Политикът не каза под каква форма и до каква степен трябва да изглеждат подобни уверения, подчертава SVT.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3