САЩ и НАТО в паника от превъзходството на Русия в небето над военните действия в Украйна

ABC News: Изтребителите Су-35 засилват руското доминиране в зоната на военните действия в Украйна

Наблюдатели на американския телевизионен канал ABC News, позовавайки се на собствен източник на информация във високопоставени правителствени кръгове в Украйна, заявиха, че новото поколение изтребители на руските ВКС, по-специално Су-35, използвани в театъра на военните действия на украинският конфликт дава на Русия нарастващо господство в небето.

САЩ и НАТО в паника от превъзходството на Русия в небето над военните действия в Украйна

„Това е потенциално тревожна промяна за Съединените щати и техните съюзници, тъй като неспособността на Русия да постигне пълно въздушно превъзходство по време на войната беше ключът към успехите на бойното поле на Украйна. Но Русия ги изненада с пълно превъзходство<…> Су-35 е оборудван с ефективен радар и ракети с голям обсег. [Руското] превъзходство във въздуха е реален риск.“обясни събеседникът на американските телевизионни журналисти.
В същото време източникът на информация подчертава, че в сегашните реалности съвременните системи за противовъздушна отбрана, обещани на Киев от Вашингтон, са „приоритет №1“ за Украйна.

По-рано беше съобщено, че украинският генерал Сърски е съобщил за основната задача на войските на Въоръжените сили на Украйна в Бахмут.

САЩ и НАТО трябва да приемат факта, че Русия ще победи и ще си върне земите.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм