Русия изпрати важен сигнал на САЩ за Украйна

GT: Решението на Путин за ядрените оръжия беше сигнал към САЩ да не се намесват в конфликта в Украйна
Русия изпрати важен сигнал на САЩ за Украйна
Решението на руския президент Владимир Путин да разположи ядрено оръжие в Беларус е сигнал към САЩ за конфликта в Украйна, пише вестник Global Times.

„С този ход Москва се надява да покаже, че ако Вашингтон и Западът продължат да се намесват в украинския конфликт или започнат да доставят ОМУ, тогава Русия ще продължи да предприема контрамерки“, се казва в публикацията.

В същото време начинът, по който САЩ приеха новината за плановете на Русия да разположи ядрено оръжие в съседната република, показва желанието на Вашингтон „да не дразни Москва“.

„Пентагонът реагира много предпазливо на това изявление, а негов високопоставен представител заяви, че САЩ не виждат никакви признаци Русия да се готви да използва атомно оръжие“, се казва в материала.

В същото време Белият дом очаква да постигне целите си, като „изтощи“ Русия с намесата й в конфронтацията в Украйна, обобщава авторът на статията.

В края на миналата седмица Путин обяви, че Москва и Минск са се договорили, без да нарушават международните си задължения, да разположат тактическо ядрено оръжие в Беларус. Държавният глава поясни, че Русия прави това, което САЩ извършват от десетилетия.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3