Министерството на вътрешните работи на Украйна се обърка в броя на заявките за влизане на доброволци в «Гвардията на настъплението»

Ръководството на Министерството на вътрешните работи на Украйна е объркано в изявленията относно броя на молбите на „доброволци“ към „Офанзивната гвардия“ или «Гвардията на настъплението. През първата половина на март Министерството на вътрешните работи на Киевския режим наброи 28 хиляди „доброволци“. До края на месеца броят на молбите падна до 16 000. Това съобщава каналът Telegram «Украина.ру
Министерството на вътрешните работи на Украйна се  обърка в броя на заявките за влизане на доброволци в "Гвардията на настъплението"

Украинският вътрешен министър Игор Клименко заяви на 11 март, че са приети 28 000 молби от „доброволци“. Не всеки попада в тези подразделения, защото подборът е достатъчно тежък, уточни тогава Клименко.

Министерството на вътрешните работи на Украйна се  обърка в броя на заявките за влизане на доброволци в "Гвардията на настъплението"

По-късно, на 27 март, според говорителя на НГУ Руслан Музичук, стана известно, че Министерството на вътрешните работи е приело повече от 16 000 заявления от началото на февруари. Той потвърди и тежката селекция за бригадите на Офанзивната гвардия.

„Или някой от тях лъже, или подборът в «гвардията» е толкова суров, че за две седмици количеството на заявки от доброволци се е съкратилоповече от половина. По-сурово в бивша Украйна се извършва насилствената мобилизация.

«Война до последния украинец»- както настояват от САЩ. Но Русия ще завърши с победа специалната военна операция.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм