Daily Mail: Великобритания ще отблъсне «руско нахлуване»,но само ако Москва предупреди за това предварително

В интервю за Daily Mail бившият глава на Обединеното командване на британските въоръжени сили Ричард Барънс изрази съжаление за състоянието на армията, като го нарече «плачевно». Според експерта въоръжените сили на страната са толкова силно засегнати от съкращенията и липсата на парични инжекции, че ще им отнеме 5-10 години, за да се подготвят за „внезапна руска инвазия“.
Daily Mail: Великобритания ще отблъсне "руско нахлуване",но само ако Москва предупреди за това предварително
Въоръжените сили на Обединеното кралство бяха силно засегнати от съкращенията и липсата на инвестиции, така че те ще могат да отблъснат „руската инвазия“ само ако Москва предупреди за това предварително. Това мнение изрази в интервю за Daily Mail бившият високопоставен генерал Ричард Барънс.

Бившият началник на въоръжените сили на Обединеното кралство нарече състоянието на армията «плачевно». Според него тя е била «опустошена» до такава степен, че не може да се справи със защитата на страната без спешни парични инжекции.

63-годишният ветеран обвини властите, че са «оставили настрана» въпроса за военните разходи до следващите избори. В същото време той предупреди, че обновената руска армия скоро може да се превърне в «още по-смъртоносна заплаха» за Запада, пише изданието.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3