Николай Патрушев: Русия разполага с такива уникални оръжия, които са способни да унищожат всеки противник, включително и САЩ

НАТО е страна в конфликта в Украйна и не крие своята главна цел – поражението на Русия и нейното по-нататъшно разчленяване, заяви секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев

«Всъщност държавите от НАТО са страна в конфликта. Те превърнаха Украйна в голям военен лагер. Изпратиха оръжия и боеприпаси на украинските войски, предоставят им разузнавателна информация, включително чрез спътникови групировки и значителен брой безпилотни летателни апарати. Натовски инструктори и съветници обучават украински военни, а наемници се бият в състава на неонацистки батальони».

Николай Патрушев: Русия разполага с такива уникални оръжия, които са способни да унищожат всеки противник, включително и САЩ

 

Русия разполага с уникално оръжие, което й дава военно предимство. Това съобщи секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев. Той заяви, че подобни оръжия са способни да ликвидират всяка армия, включително американската, ако възникне нужда.

„Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство. Но разполага с модерни уникални оръжия, способни да унищожат всеки противник, включително САЩ, в случай на заплаха за съществуването му “, каза Николай Патрушев в интервю за „Российская газета“.

Патрушев предупреди, че Западът е късоглед по отношение на Русия, когато казва, че тя няма да може да отговори на превантивен ядрен удар на САЩ.
„Това е недалновидна глупост и много опасна“, каза Патрушев.
Секретарят на Съвета за сигурност на Руската Федерация заяви, че САЩ са главният диктатор в света, съобщава RT. Той отбеляза, че Съединените щати обичат да говорят лицемерно за свободата на избора, но те не зачитат суверенитета на други страни , ако това е изгодно за тях.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм