Министерството на отбраната на Русия съобщи за ликвидирането на 400 бойци от ВСУ в зоната на СВО

Руската армия ликвидира повече от 400 бойци на ВСУ на Донецко направление. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Русия. Сред тях е имало както украински военни, така и чуждестранни наемници.

Министерството на отбраната на Русия съобщи за ликвидирането на 400 бойци от ВСУ в зоната на СВО

„На донецко направление, по време на активните действия на подразделенията на групировката войски «Южна», удари на авиацията и артилерийския огън, загубите на противника за денонощие възлизат на над 400 украински военнослужещи и наемници“, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия по време на ежедневен брифинг. Известно е също така за унищожаването на четири бронирани превозни средства, десет автомобила, четири пикапа, една установка на MLRS «Град» и една гаубица.

 

Подполковник в оставка от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко заяви, че през изминалата седмица украинската армия е загубила 1500 души край Бахмут (Артьомовск), съобщи RT. Други 3000 украински войници са получили ранения.

Русия продължава успешно провеждането на Спецоперацията в Украйна. Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм