ABC News: Нападенията срещу американци в Сирия изостриха конфронтацията между САЩ и Иран

Подкрепяните от Техеран групировки са атакували военни бази на Съединените щати в североизточна Сирия пет пъти през последните дни. При един от последните инциденти един военнослужещ по договор беше убит, а няколко американски войници бяха ранени. Президентът Байдън заяви, че Вашингтон не търси конфликт с Ислямската република, но обеща да защити войските си в региона, според ABC News.
ABC News: Нападенията срещу американци в Сирия изостриха конфронтацията между САЩ и Иран
Напрежението в Сирия расте. Един американски войник беше ранен при неотдавнашните атаки срещу американци от подкрепяни от Иран групировки. За последните два дни имаше пет подобни нападения.

Президентът Байдън каза, че САЩ не търсят конфликт, но обеща да защити американците в региона. Там има около 900 войници плюс американски изпълнители, които все още се борят с ИДИЛ.

Тази вечер ABC News разбра за нова атака с дрон срещу американска база, организирана от проиранските сили в Сирия. Атаката е извършена около 2:19 сутринта местно време, но дронът не е наранил никого и не е причинил значителни щети.


Това е петата атака от четвъртък насам. Иран предупреждава, че «има предимството и способността да отмъсти», ако САЩ продължат да предприемат ответни мерки срещу иранските отряди в региона.

Президентът Байдън обеща да защити американските военни, като предупреди, че ако атаките продължат, иранските групи са заплашени от по-нататъшни наказания, съобщава ABC News.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3