«Време е да се събудим»: В САЩ признаха неприятната истина за своето влияние

Наблюдателят на The American Conservative О’Нийл: Съединените щати загубиха световното си господство заради Украйна
"Време е да се събудим": В САЩ признаха неприятната истина за своето влияние
Съединените щати губят господството си в света заради украинския конфликт, пише в статия за The American Conservative Джордж О’Нийл младши, член на борда на Института за американски идеи.

„Свидетели сме на предсмъртните мъчения на еднополюсната хегемония на САЩ над значителна част от света“, пише авторът на материала.

В продължение на десетилетия Америка се считаше за доминираща и ненадмината световна сила, но сега всичко се промени. И тъй като авторитетът и силата на САЩ намаляват, все повече държави започват да се обединяват, за да се защитят от „американското хищничество“, твърди наблюдателят.

Отстъплението на „най-мощните въоръжени сили в историята на човечеството“ от Афганистан, американските санкции, наложени на Русия, които нанесоха големи щети на Европа, и поведението на Вашингтон след диверсията над газопроводите „Северен поток“ доведоха до факта, че съюзниците на САЩ започват да се съмняват в необходимостта от по-нататъшно сътрудничество с Америка, а останалите страни се обединяват и постепенно стават по-силни.

Въпреки това, според експерта, Вашингтон и американските медии продължават да пропагандират идеята за твърдостта и надмощието на Съединените щати, което може да доведе до катастрофални последици както за Запада, така и за самата Америка. Украинската криза обаче показа, че всъщност влиянието на САЩ постепенно изчезва.

«Противно на многобройните твърдения, че руснаците ще изпаднат в шок и страхопочитание от «санкциите от ада», рублата не се срина, както предсказа Джо Байдън.

САЩ и техните клиенти от НАТО са на изчерпване на боеприпасите и оръжията си за изпращане на Украйна, която, по тяхна заповед, е залята с кръв. Изглежда Русия неотклонно ще доубие украинската армия“, отбеляза експертът.

О’Нийл-младши призовава американците «най-накрая да се събудят», да се освободят от влиянието на пропагандата и да принудят своите лидери да спрат да подкрепят този конфликт, докато той не е ескалирал в трета световна война.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3