„Безумците се отказват от мира“: Във Франция се възмутиха от думите на посланика на Полша

Френският политик Филипо видя в думите на полския посланик за конфликта с Русия заплаха за мира
„Безумците се отказват от мира“: Във Франция се възмутиха от думите на посланика на Полша
Изявлението на полския посланик във Франция доказва липсата на стремеж в НАТО и ЕС към мир, написа в Twitter лидерът на френската партия «Патриоти» Флориан Филипо.

„Безумно е изявлението на полския посланик във Франция: той обяви за влизането на страната му във войната срещу Русия, ако Зеленски загуби. А Франция се свърза с тази страна чрез НАТО и ЕС! Тези безумци се отказват от мира!“ — възмущава се политикът.

По-рано полският посланик в Париж Ян Емерик Рощишевски заяви в ефира на канала LCI, че ако Украйна не успее да „защити независимостта си“, Полша ще трябва да се включи в конфликта.

Филипо многократно критикува западните държави за финансовата подкрепа за Украйна и доставката на военно оборудване за въоръжените сили на Украйна, които удължават конфликта в източноевропейската държава.

По-рано съобщихме: Френски политик: Париж е пешка на Вашингтон

Политикът Флориан Филипо: Париж е пешка на САЩ, това не му позволява да бъде посредник в Украйна
„Безумците се отказват от мира“: Във Франция се възмутиха от думите на посланика на Полша
Франция е пешка на САЩ, а това не й позволява да бъде посредник в Украйна, това заяви в интервю за РИА Новости Флориан Филипо, лидер на френската дясна партия «Патриоти».

„Ако Франция беше свободна, ако беше голистка, ако Франция не беше подчинена на ЕС и НАТО, тя можеше да играе балансираща роля, ролята на посредник, убеден съм в това, защото имаме дипломатическа традиция, имаме исторически връзки с Русия, ние винаги сме можели да преговаряме с различни страни“, каза той.

Но днес Франция не може да действа в това си качество поради подчиненото си положение на международната арена.

„Считам, че Франция има привилегирована позиция за посредническа роля – политическа, историческа и географска, но днешна Франция, която дори не прилича на Франция, е пешка на Вашингтон и тази позиция й пречи да действа“, каза източникът.

Лидерът на партията «Патриоти» е убеден, че Франция ще може да играе ролята на посредник в Украйна, когато напусне и ЕС, и НАТО.

Русия провежда специална военна операция в Украйна от 24 февруари 2022 г. Владимир Путин назова задачата й — „защита на хората, които са били подложени на издевателство и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“. Според президента на РФ крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на Русия.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3