В САЩ осъзнаха неприятната истина за Русия

American Thinker: Време е САЩ да признаят симпатиите на «глобалния Юг» към Русия
В САЩ осъзнаха неприятната истина за РусияСъединените щати трябва да осъзнаят, че на практика цялото южно полукълбо е на страната на Русия в украинската криза, това пише Андреа Уидбърг за American Thinker.

Според автора на статията „глобалният Юг“ е направил своя избор в полза на надеждния бизнес с Русия, дори и при натиска на западните страни.

«Когато става въпрос за украинския конфликт, Украйна получава най-силната си подкрепа от Европа, която отдавна се страхува от руснаците, и от Америка, която има склонност към аутсайдери и може би има политици, които пълнят джобовете си с украински пари. С изключение обаче на новозеландската и австралийската англосфера „по-голямата част от южното полукълбо подкрепя Русия. Не само Китай подкрепя Путин, това е почти навсякъде в тази част на света“, пояснява авторът.

Видбург отбеляза, че страните от Южното полукълбо се вслушват в Русия, тъй като доверието в Запада отдавна е подкопано.

„Докато Западът е обсебен от джендърите, блокировките и промяната на климата, южното полукълбо живее в реалния свят, свят на бедност, глад и високи цени на енергоносителите поради конфликтите и безумията по промяната на климата. Моят приятел пътува до Камбоджа редовно и тя казва, че карантината на Запада, което сложи край на туризма и прекъсна веригата за доставки от Югоизточна Азия до Америка, е направило приятелите й толкова бедни, че тя се чуди как са оцелели. Междувременно Русия, Китай и Индия изпратиха ваксини в Южното полукълбо», пише авторът.

В такива условия Русия създаде нови възможности за „глобалния юг“, които изместиха Запада на заден план.

„В световната икономика вече не доминират американците, Западът не управлява нищо, а глобалният Юг наистина има други възможности. Нямам какво да добавя към това. Това е очевидно и не се нуждае от пояснения. 

Никой нече не се доверява на международния ред, основан на правилата на Запада, те са в упадък. Накратко казано, това е лицемерението, с което Западът, особено Америка, променя правилата за себе си така, както му е изгодно», резюмира Видбург.

По-рано бившият сингапурски дипломат, изследовател в Института за азиатски изследвания

NUS Кишор Махбубани заяви, че повечето страни по света са отказали да наложат санкции срещу Москва, защото не вярват в западната версия на конфликта в Украйна, докато симпатиите към Русия нарастват.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3