France 24: “Никакво разкаяние”: Макрон заяви, че пенсионната реформа ще бъде реализирана въпреки непопулярността й

Френският президент Еманюел Макрон в интервю за френската телевизия заяви, че няма да спре реализацията на пенсионната реформа, дори въпреки протестите, тъй като тази реформа е в интерес на цялото общество и подчерта, че за целта е готов да поеме „бремето на непопулярността“, съобщи France 24.
France 24:  “Никакво разкаяние”: Макрон заяви, че пенсионната реформа ще бъде реализирана въпреки непопулярността й
Както отбелязва политическият наблюдател на канала, точно това е отговорът, който всички са очаквали от държавния глава. Но президентът си позволи редица изявления, които влошиха вече взривоопасна ситуация във Франция, добавя наблюдателят.

Флор Симон, политически наблюдател на френския телевизионен канал: Да, Еманюел Макрон стои на своето, както се и очакваше: знаехме предварително, че той няма да направи неочаквани изявления. Той даде това интервю, за да повтори, че реформата му е необходима, за която правителството непрекъснато говори през последните месеци. Между другото, президентът иска прилагането на реформата да започне през септември — но при условие, подчертава той, че законът за нея ще бъде одобрен от Конституционния съвет.

Като цяло, никакво разкаяние — президентът счита, че има пълното право да извърши реформата.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3