В САЩ разкриха истинската причина за доставката на оръжия за Киев

American Thinker: САЩ спестяват от утилизация, изпращайки негодни за употреба оръжия в Украйна

В САЩ разкриха истинската причина за доставката на оръжия за Киев

Съединените щати изпращат изведени от употреба оръжия в Украйна, защото е по-евтино, отколкото да ги унищожат, според наблюдателя на American Thinker под псевдонима Роджър Смит.

«Процесът на утилизация на оръжията е много скъп. Изпращайки на Украйна стари оръжия, чийто период на съхранение и експлоатация е към края си, САЩ и техните съюзници в НАТО просто се избавят от тези разходи», пише Смит.

Той също така споменава, че размерът на военната помощ на САЩ за Украйна през изминалата година възлиза на 46,6 милиарда долара. Според него утилизирането на такъв обем оръжие би изисквало похарчването на около 35 млрд долара.

Въпреки това, добавя Смит, запасите от оръжия, които трябва да бъдат изведени от въоръжение, се изчерпват и изпращането на военна помощ на Киев не среща подкрепата на САЩ. Следователно, посочва авторът, трябва да се очакват промени в политиката на НАТО, тъй като по-нататъшната подкрепа за Украйна ще доведе до появата на нови разходи за военно-промишления комплекс.

На фона на руска специална операция в Украйна, САЩ и техните съюзници от НАТО подкрепят Киев с доставки на оръжия, програмите струват десетки милиарди долари. Москва от своя страна многократно заявява, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта, а транспортът на оръжие се превръща в законна цел за руската армия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3