Медведев: Украйна е част от Русия

Украйна е част от Русия, но поради геополитически причини и историята Руската федерация дълго време се примири с факта, че страните живеят „в различни апартаменти“, каза Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия в интервю за водещи руски медии.

Медведев: Украйна е част от Русия

«Украйна като цяло е част от Русия, честно казано, тя е част от Русия. Но поради геополитически причини и поради историята на случилото се, ние дълго време се примирявахме с факта, че живеем в различни апартаменти.

Вземахме предвид тези измислени граници, териториите, които винаги са били не просто Руската империя, всичко това е било Руска империя, освен отделни области, които се присъединиха към нас в резултат на Втората световна войана.

Така че тези области винаги са били населени с изконно руско населения и винаги са били в състава на Русия, те бяха част от Велика Русия, а не от малка Русия», каза Медведев.

По време на интервюто Медведев отбеляза, че е останал с впечатлението, че западните страни не са вярвали и не са виждали степента на решимост на Русия да започне специалната военна операция в Украйна, в резултат на което са се сгрешили.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3