„Гледайте внимателно“: Предрекоха на Зеленски незавидна съдба

Shūkan Gendai: Зеленски може да повтори съдбата на бин Ладен, който също беше подкрепян от САЩ

„Гледайте внимателно“: Предрекоха на Зеленски незавидна съдба

Владимир Зеленски може да повтори съдбата на Осама бин Ладен, който също беше подкрепян от Съединените щати, пише наблюдателят на Shūkan Gendai Хироши Охара.

„Гледайте внимателно“: Предрекоха на Зеленски незавидна съдба

„Осама бин Ладен, когото Съединените щати сега считат за кървав терорист, първоначално беше муджахидин. Тогава муджахидините се биеха със съветските войски в Афганистан и Съединените щати им предоставиха оръжия и пари като част от операция «Циклон“ (кодово име за програмата на ЦРУ за въоръжаване на афганистанските муджахидини).

С други думи, Вашингтон, както днес в Украйна, ги подкрепи, оправдавайки с това борбата срещу Русия, муджахидините бяха възхвалявани за борбата срещу СССР, а бин Ладен беше считан за герой», пише авторът.

Според журналиста именно САЩ са издигнали лидера на Ал Кайда бин Ладен „в ранг на герой“. Поради тази причина е необходимо да се следи отблизо по-нататъшната позиция на Зеленски, заключава Хироши Охара.

По-рано официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече Зеленски „Бин Ладен номер две“, тъй като той също е бил „партньор“ за Съединените щати.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3