Британското разузнаване потвърждава риска от попадане на ВСУ в котел край Авдеевка

Според британското разузнаване, бойците на въоръжените сили на Украйна може да се окажат в подобна тактическа ситуация в Авдеевка, както в Артьомовск (Бахмут). Това съобщава EurAsia Daily.

Британското разузнаване потвърждава риска от попадане на ВСУ в котел край Авдеевка

В аналитичен обзор на британското министерство на отбраната се казва, че украинските бойци край Авдеевка могат да попаднат в подобна ситуация, която много наподобява Артьомовск (Бахмут). Ситуацията в тактически план е почти идентична с продължаващата защита на Артьомовск (Бахмут). Киевските бойци не спират „тактическата отбрана“ на града, но трасетата им за снабдяване в крайна сметка ще се окажат в критично състояние. Руските войски извършват тактически маневри, за да обградят украинските бойци от фланговете, се казва в аналитичния обзор.

„През последните три седмици настъплението на руските сили постигна значителен успех“, твърдят от британското военно ведомство.

Според Министерството на отбраната на Обединеното кралство в тази зона на военните действия Руската федерация е привлякла 1-ви армейски корпус на Донецката народна република, чиито военнослужещи са добре запознати с района на Авдеевка.

Припомняме, че по-рано съветникът на главата на кабинета на Владимир Зеленски Михаил Подоляк в интервю за испанския вестник 20 minutes отказа да назове загубите на украинската страна в Артьомовск, но призна, че Украйна „плаща най-висока цена“ за задържането на града. Изданието отбелязва, че този въпрос е предизвикал дискомфорт у Подоляк и той е отговорил на него по-емоционално от предишните въпроси.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3