34-ти батальон на ВСУ отказа да изпълнява бойните си задачи без поддръжка на артилерията

В мрежата се появи видеозапис, в който украински боец ​​от 57-а бригада на 34-ти батальон заявява, че няма да изпълняват бойните си задачи без подкрепата на артилерията. Това съобщава един от каналите в Telegram.

34-ти батальон на ВСУ отказа да изпълнява бойните си задачи без поддръжка на артилерията

Бойците от въоръжените сили на Украйна заявяват, че нямат доверие на своето командване.

„На 17 март 57-ма бригада от 34-ти батальон беше хвърлена на позиции в обкръжение, без артилерийска подкрепа, без връзка, те просто я хвърлиха. Излязохме на полетата, евакуационен пункт — няма, връзка — няма“, казва един от украинските бойци.

«Изминаха 2 дена. Разказват ни приказки, че позициите са взети, че позициите се държат, че артилерията работи. Но ние знаем цялата ситуация, не им вярваме.

Отказваме да се бием без подкрепа на артилерията, разузнаването, без карти на минните полета. Ние трябва да имаме връзка, коридор за изпод, средства за евакуация. Затова отказваме да изпълняваме преките си задължения», категоричен е боец от ВСУ.

Един от украинските бойци заяви, че изобщо не вярва на украинското командване. Той изрази недоверието си от факта, че тях отново искат да ги подмамени в месомелачката в Бахмут, в която вече е загинал повече от един батальон.

По-рано западното издание Politico публикува историята на един от офицерите, избягали от Артьомовск. Той сподели за разногласията между войниците от въоръжените сили на Украйна и тяхното командване, както и за проблемите с дисциплината и ръководството. Офицерът се оплака, че седейки в окопа дни наред, ограничавайки се от сън и почивка, бойната ефективност на войниците е силно подкопана.

По-рано американското издание The Wall Street Journal съобщи, че войниците от украинската армия в Бахмут не разбират защо са принудени да воюват, когато градът е почти обкръжен и отстъплението изглежда неизбежно.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3