Berliner Zeitung: В Полша продават «краставици на Путин» и други евтини зеленчуци от Русия

На един от пазарите в предградията на Варшава немски журналисти откриха евтини зеленчуци от Русия, въпреки факта, че в самата Германия цената на обикновените краставици достига 3,29 евро за парче. Въпреки това, според Berliner Zeitung, търговията с руски хранителни продукти е разрешена в рамките на сегашните икономически ограничения, така че полските вносители с удоволствие купуват „краставиците на Путин“.

Berliner Zeitung: В Полша продават "краставици на Путин" и други евтини зеленчуци от Русия

ЕС наложи множество санкции срещу Русия, но евтините руски зеленчуци все пак се появиха на полските пазари. Според Berliner Zeitung, въпреки факта, че много страни са отказали да правят бизнес с Москва, десетки камиони постоянно пристигат на полския пазар на едро в Бронише, доставяйки краставици и домати от Русия в страната.

Както отбелязва вестникът, този пазар в покрайнините на Варшава е отрупан с кашони с плодове и зеленчуци от цял ​​свят. Сред тях бързо се набиват на очи кутиите с имена на кирилица.

На едни от тях със сини букви пише «Горкунов».

Търсенето в интернет потвърждава, че това е руска компания.

Краставиците струват около 12 евро за 5 кг, което е много по-евтино от продуктите от ЕС, които напоследък стават все по-скъпи. Напоследък цените на храните в Германия рязко се повишиха. По последни данни цената на краставиците в Хамбург достига 3,29 евро за брой, пише Berliner Zeitung.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3