Xinhua: Пекин счита военната операция за оправдана в отговор на опита за създаване на независим Тайван

Официалният представител на китайското министерство на отбраната Тан Кефей заяви, че китайската армия решително ще защитава националния суверенитет и териториалната цялост на страната и няма да остави място за каквато и да е форма на сепаратистка дейност, насочена към постигане на «независимост на Тайван». Според Xinhua Тан Кефей също призова Съединените щати да се откажат от опитите си да използват Тайван за сдържане на Китай.

Xinhua: Пекин счита военната операция за оправдана в отговор на опита за създаване на независим Тайван

Народноосвободителната армия на Китай ще защитава решително националния суверенитет и териториалната цялост на страната и няма да остави място за каквато и да е форма на сепаратистка дейност, насочена към постигане на „независимостта на Тайван“. Според Xinhua това е заявил официалният представител на китайското министерство на отбраната Тан Кефей.

Той направи това изявление в отговор на молба на журналистите да коментира последните провокативни действия на Съединените щати, които увеличиха напрежението в Тайванския пролив. Според него основната причина за нарастващото напрежение в региона са провокативните действия на администрацията на Демократическата партия, стремящи се да се споразумеят с външни сили за постигане на „независимостта на Тайван“, както и тяхната упорита решимост да се противопоставят на фундаменталните интересите на китайската нация.

Провеждането на военни операции на НОАК в отговор на външна намеса и сепаратистки действия в името на «независимостта на Тайван» са оправдани, добави офицалният представител.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3