SVT: В Шведските социални мрежи заплашват търговците, виновни за ръста на цените

Шведите изразяват омраза и заплахи в социалните медии срещу собствениците на магазини, които биват обвинявани за покачването на цените на храните, съобщава SVT. Популярната търговска верига ICA дори предупреди мениджърите на търговските обекти за повишен риск от нападения срещу магазините и персонала.

SVT: В Шведските социални мрежи заплашват търговците, виновни за ръста на цените

В интернет има призиви „Време е да обесим всеки алчен собственик на магазин“ или „Всички алчни копелета заслужават да бъдат разстреляни за увеличението на цените“, съобщава SVT.

В тази връзка отделът за сигурност на търговската верига ICA изпрати имейл до всички собственици на търговски обекти с предупреждение за възможни нападения срещу магазини и продавачи. Андерс Юнасон, ръководител на сигурността в ICA, твърди, че е малко вероятно заплахите да се материализират, но не могат да бъдат напълно изключени, отбелязва SVT.

Според Юнасон търговците на дребно не могат да бъдат обвинявани за повишаването на цените на храните, тъй като има и други причини за това, като повишените цени на електроенергията, високата инфлация и слабата национална валута, пише SVT.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3