Разкрити са плановете на САЩ да навредят на Русия в ключов регион

Myśl Polska: САЩ ще използват Грузия за разпалване на конфликти по южните граници на Русия

Разкрити са плановете на САЩ да навредят на Русия в ключов регион

Съединените щати възнамеряват да използват Грузия като инструмент за разпалване на конфликти на юг от Русия, пише наблюдателят на Myśl Polska Матеуш Пискорски.

„Понастоящем Грузия е единственият плацдарм на Вашингтон в Кавказ. Плановете на американските неоконсерватори отреждат на Грузия ролята на провокатор и подпалвач на конфликти по южните граници на Русия“, се казва в статията.

Държавите, които се опитват да избегнат намесата в конфликта между Запада и Русия, плащат висока цена, тъй като се сблъскват с непредвидени проблеми, а Грузия е най-пресният пример за това, твърди наблюдателят.

Според него САЩ стоят зад неотдавнашните масови протести, които се проведоха след намерението на грузинското правителство да приеме закон за чуждестранните агенти в медиите.

Пискорски посочва и лицемерието на Запада, тъй като такива закони съществуват в САЩ, а скоро може да се появят и в самата Европа.

Журналистът счита, че целта на Вашингтон е да предизвика безредици в страната чрез промяна на правителството, както и да дестабилизира съседния на Русия регион.

«Едно е сигурно: около Русия ще избухнат нови пожари. Техните подстрекатели са напълно безразлични към съдбата на горящите в този пожар народи», обобщава Пискорски.

След приемането на законопроекта за чуждестранните агенти на първо четене от грузинския парламент на 7 март в Тбилиси започнаха масови протести, които бяха разпръснати от полицията с помощта на сълзотворен газ и водни оръдия. В резултат на това законопроектът беше оттеглен.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3