N-TV: Китайският външен министър призова Киев и Москва към мирни преговори възможно най-скоро

Китайският външен министър изрази надежда, че всички страни в украинския конфликт ще проявят сдържаност и ще се върнат по пътя на политическото регулиране на ситуацията, съобщава германският канал N-TV. Чин Ган призова Украйна и Русия да започнат мирни преговори възможно най-скоро. Пекин се страхува, че конфликтът ще ескалира и ще излезе извън контрол, така че Китай ще продължи активно да насърчава мира.

N-TV: Китайският външен министър призова Киев и Москва към мирни преговори възможно най-скоро

Пекин е загрижен, че кризата може да ескалира и да излезе извън контрол, така че Китай ще продължи да играе конструктивна роля в прекратяването на военните действия и възстановяването на мира, каза Цин Ган.

Според N-TV Пекин подкрепя руския президент Владимир Путин в този конфликт. В Китай Русия никога не е представяна като агресор.

През февруари Пекин представи позиция за конфликта в Украйна, призовавайки за зачитане на суверенитета, изоставяне на «манталитета на Студената война», прекратяване на огъня и възобновяване на мирните преговори. Документът разочарова международната общност, отчасти защото не предвиждаше дори „изтеглянето на руските войски от украинските територии“, твърди германският телевизионен канал.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3