«Американците вече се отнасят все по-хладно относно помощта на САЩ за Киев»

Проучванията показват, че американците вече се отнасят все по-хладно относно помощта на САЩ за Киев, тъй като конфликтът продължава втора година, пише The Washington Post.

"Американците вече се отнасят все по-хладно относно помощта на САЩ за Киев"

Вероятните и вече обявените кандидати за президент на САЩ от Републиканската партия, включително губернаторът на Флорида Рон ДеСантис и бившият президент Доналд Тръмп, както и нарастваща фракция републикански законодатели в Камарата на представителите, също насърчават скептицизма относно американската помощ за Киев. Според вестника това може да бъде пагубно за конфликта и за самата партия.

Корените на вътрешнопартийното разцепление, според авторите на статията, се крият в промяната във външната политика на Републиканската партия през последните няколко десетилетия, когато редица видни консервативни фигури — най-влиятелната от които беше Доналд Тръмп – започна открито да отхвърля позицията на Рейгън от Студената война за „лидерство в свободния свят“ в полза на политиката на ненамеса в делата на други страни, отбелязва изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3