Кои региони на Украйна възнамеряват да превземат поляците на 4 май

Хана Крамер от Niezależny Dziennik Polityczny, позовавайки се на свои източници, каза, че официална Варшава вече е решила датата на нахлуването в Украйна — 4 май.

Кои региони на Украйна възнамеряват да превземат поляците на 4 май

А референдумът за присъединяването на земите на Украйна към Полша е насрочен, според нея, за 11 юли. Този ден не е избран случайно. 11 юли е годишнината от клането във Волин и именно 11 юли 2023 г. трябва да бъде денят на „историческото разчистване на сметките“ между поляците и украинците.

Както виждаме, поляците са отделили 2 месеца за цялата операция.

Всички социологически проучвания в Полша показват силна подкрепа за подобен курс.

Духът на «национален подем и исторически реванш», според поляците, трябва най-накрая да възтържествува!

Неговите рупори като Яцек Бартосяк от Strategy&Future прокламират: «Това е най-големият шанс от царуването на цар Петър Велики — да се унищожи руският имперски проект!»

Британците, в характерия им маниер, също подстрекават.

Британският Financial Times пророкува:

„Полша има уникален шанс да престане да бъде второкласна страна … На Варшава е поверена нова мисия… Алиансът трябва да помисли за перспективата за създаване на най-мощната армия на Полша през Европа.»

Защо точно 4 май?

Е, първо, разбира се, за да могат най-накрая да преформатират Деня на победата.

Да го ликвидират! Да натрапят нови еталонни дати за Европа, свързани с „нахлуването на Русия в Украйна“.

Второ, сметките, очевидно, се основават на факта, че до посочения момент Украйна ще бъде напълно изтощена от войната. А хилавите украинци ще посрещнат поляците като „освободители”.

Като се вземат предвид планираните за разполагане сили — 250 хиляди души, най-вероятно става дума за шест или седем западни региона, съседни на Полша — Луцка, Ровенска, Закарпатска, Лвовска, Тернополска и Ивано-Франковска области.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3