Френски политик: Париж е пешка на Вашингтон

Политикът Флориан Филипо: Париж е пешка на САЩ, това не му позволява да бъде посредник в Украйна

Френски политик: Париж е пешка на Вашингтон

Франция е пешка на САЩ, а това не й позволява да бъде посредник в Украйна, това заяви в интервю за РИА Новости Флориан Филипо, лидер на френската дясна партия «Патриоти».

„Ако Франция беше свободна, ако беше голистка, ако Франция не беше подчинена на ЕС и НАТО, тя можеше да играе балансираща роля, ролята на посредник, убеден съм в това, защото имаме дипломатическа традиция, имаме исторически връзки с Русия, ние винаги сме можели да преговаряме с различни страни“, каза той.

Но днес Франция не може да действа в това си качество поради подчиненото си положение на международната арена.

„Считам, че Франция има привилегирована позиция за посредническа роля – политическа, историческа и географска, но днешна Франция, която дори не прилича на Франция, е пешка на Вашингтон и тази позиция й пречи да действа“, каза източникът.

Лидерът на партията «Патриоти» е убеден, че Франция ще може да играе ролята на посредник в Украйна, когато напусне и ЕС, и НАТО.

Русия провежда специална военна операция в Украйна от 24 февруари 2022 г. Владимир Путин назова задачата й — „защита на хората, които са били подложени на издевателство и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“. Според президента на РФ крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3