Boulevard Voltaire: Икономиката на Русия успя да оцелее без долара

Въпреки прогнозите на френските политици през февруари и март 2022 г., руската икономика не се срина, твърди наблюдателят на Boulevard Voltaire Франсоа Буске. Както отбелязва авторът, антируските санкции се обърнаха срещу Запада, а Москва, точно обратното, показа, че може да оцелее извън зоната на влияние на долара. Това означава, че епохата на неимоверните привилегии на американската валута е към своя край, уверен е журналистът.

Boulevard Voltaire: Икономиката на Русия успя да оцелее без долара

Сега триумфализмът в държавните структури вече не е актуален, отбелязва авторът, като припомня, че в началото на февруари тази година на среща в Елисейския дворец френският президент Макрон и германският канцлер Шолц призоваха Владимир Зеленски да започне мирни преговори, а главата на Генералният щаб на САЩ генерал Мили през ноември миналата година призна, че в настоящата ситуация е невъзможно да се „изгонят“ руснаците от територията на Украйна.

„Но официално поддържаме илюзията, че Украйна ще победи“, негодува журналистът.

Той сравнява методите за пресмятане на загубите на всяка страна в конфликта в медиите с данните за броя на участниците в демонстрациите срещу пенсионната реформа във Франция. Когато става въпрос за оценка на руските загуби, числата са завишени; когато става въпрос за украинската армия, те биват намалявани, добавя авторът.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3