Американски полковник изпрати зловещ сигнал до Белия дом за Украйна

Полковник Макгрегър: Конфликтът в Украйна унищожава американската национална мощ

Американски полковник изпрати зловещ сигнал до Белия дом за Украйна

На Съединените щати им остават все по-малко възможности да подкрепят умиращия режим в Киев, това заяви бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в статия за The American Conservative

Според него участието на Вашингтон в прокси конфликта с Русия на територията на Украйна само подкопава както политическата, така и икономическата ситуация в самите САЩ.

„Прословутите „вибрации“ на пазара – чувства, емоции, убеждения и психологически тенденции – предполагат, че в американската икономика настъпва мрачен обрат. Американската национална мощ се измерва както с американския военен капацитет, така и с икономическата сила и ефективност. Нарастващото осъзнаване, че американският и европейският военно-промишлен капацитет не може да задоволи нуждите на Украйна от боеприпаси и оборудване е зловещ сигнал, който следва да бъде изпратен по време на прокси конфликта, в който, както твърди Вашингтон, побеждава украинският сурогат“, отбеляза Макгрегър.

Полковникът подчерта, че Русия е по-добре подготвена да проведе специална операция в Украйна, отколкото западният блок от съюзници на Зеленски, след като е осигурила не само ефективна икономическа система, но и политическото влияние на Глобалния юг.

«Съвременна Русия умело си осигури подкрепа за своята кауза в Латинска Америка, Африка, Близкия изток и Южна Азия. Фактът, че западните икономически санкции навредиха на икономиките на Съединените щати и Европа, превръщайки руската рубла в една от най-силните валути на международната система, едва ли укрепи глобалната позиция на Вашингтон“, счита авторът на статията.

Макгрегър е убеден, че в настоящата администрация на Байдън има твърде много представители на администрацията на Буш, които изискват по-необмислени действия от ръководството на Белия дом в Украйна, което предизвиква криза на доверието на гражданите в собствените им власти.

Петя Паликрушева за News Front

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3