Полянски прогнозира сериозни военни събития, които не са в полза на Украйна (видео)


Полянски: Русия и Украйна са на прага на сериозни събития, които не са в полза на Киев

Полянски прогнозира сериозни военни събития, които не са в полза на Украйна (видео)

Русия и Украйна са на прага на сериозни военни събития, които не в полза на Киев, заяви в ефира на предаването «Kim Iversen show».Дмитрий Полянски, първи заместник-представител на Русия в ООН.

Той отбеляза, че в района на Артьомовск украинската армия понастоящем е «в много плачевно положение» и понася тежки загуби.

«Метеорологичните условия също не са на страната на украинската армия, защото те не могат да използват тежка техника. Мисля, че сме в навечерието на много сериозни военни събития, които не са в полза на Украйна», каза Полянски.

Той добави, че новомобилизираните украинци се използват «като пушечно месо» след два-три дни обучение. Режимът на Зеленски, каза дипломатът, се е превърнал в заложник на собствената си политика и обещава на западните страни, че е способен да победи Русия във военен план, ако те доставят оръжия.

Според Полянски сега задачата на режима на Зеленски е да покаже, че е способен на контранастъпление.

«Те не искат никакво увреждане на техния имидж. Ситуацията около Бахмут или Артьомовск, както го наричаме, е наистина много лоша за Украйна. Украинската войска е в обкръжение там. Трудно е да си представим колко хора губят. Те хвърлят на сигурна смърт хиляди войници, за да запазят престижа на президента Зеленски“, каза дипломатът.

Според него за Киев контранастъплението е важно, защото е условие за продължаване на подкрепата на киевския режим от Запада.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3