Асад: САЩ могат да прехвърлят джихадисти от Сирия в Украйна

Асад: САЩ могат да изпратят ислямски терористи в Украйна, за да противодействат на Русия

Асад: САЩ могат да прехвърлят джихадисти от Сирия в Украйна

Съединените щати могат да прехвърлят ислямски терористи от Сирия в Украйна, за да се противопоставят на Русия, това заяви президентът на САР Башар Асад в интервю за РИА Новости.
РИА Новости първа от световните медии разговаря с ръководителя на Арабската република веднага след разговорите му в Кремъл.

„Нямаме доказателства, но е съвсем очаквано. САЩ преместват терористи от едно място на друго, освен терористите, които се придвижват сами“, каза Асад.

Държавният глава припомни, че бойците в Сирия са „тези, които в скоби се наричат ​​„ислямски терористи“. Той припомни, че тези нападатели се крият зад религията, когато извършват престъпления.

„В Украйна няма религиозна война и те (ислямските терористи, бел. ред.), съдейки по видеозаписите, които се разпространяват в интернет, присъстват там“, каза Асад.

Според него бойците не са пристигнали ​​в Украйна, за да участват в джихад, а са били прехвърлени там със съдействието на САЩ.

„Естествено има терористи, които са прехвърлени от други региони, включително от Сирия, за да воюват с Русия в Украйна“, каза сирийският президент.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3