Хърш: САЩ могат да се намесят в конфликта в Украйна в случай на провал на ВСУ (и видео)


Хърш заяви, че САЩ могат да се намесят в конфликта в Украйна в случай на поражение на ВСУ

Хърш: САЩ могат да се намесят в конфликта в Украйна в случай на провал на ВСУ (и видео)

Силите на САЩ могат директно да се намесят в украинската криза в случай на провал на ВСУ, заяви американският журналист, автор на разследваненто за диверсията над «Северните потоци» Сеймур Хърш по време на срещата на неправителствената организация «Комитет за републиката«.

Както отбеляза Хърш, ситуацията в Украйна може да се превърне за САЩ в сценарий от рода на виетнамската кампания, защото, независимо от доставките на оръжия, войските на киевския режим няма да може да издържи.

„Казват ми, че играта ще бъде така: „това е НАТО, ние подкрепяме НАТО в настъпателни операции срещу руснаците“, което няма да заблуди света, няма да ни заблуди, надявам се… Ние сме във война с руснаците. Но защо ни е да правим това?» – попита разследващият журналист.

Хърш припомни и опита от битките при Сталинград, когато съветската армия успя да обърне хода на бойните действия.

«Наистина ли искаме да се бием с тези момчета? Не мисля така», отбеляза той.

Миналата седмица авторът на разследването за участието на САЩ във взривяването на «Северните потоци» заяви, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън във външната си политика се ръководи от омраза към неговия колега Владимир Путин и комунизма.

Руският лидер на 26 февруари в интервю за телевизионния канал Russia 1 заяви, че доставката на оръжие за Украйна от страните от НАТО прави Запада участник в конфликта и помагач на престъпленията на Киев.
ПП
Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3