Пред очите ни Руският мир се възражда! Русофили стават международно движение.България отваря път към обединение за да победим русофобията

Това действително е съдбоносна крачка. Движение Русофили става международно. Именно в такъв отговорен момент за човечеството ни. Въпреки сложната геополитическа обстановка, провокациите и натискът на колективния Запад, България, като люлка на европейската цивилизация повежда по нов път и става участник във възраждането и обединението на руския свят. Президентът на Русия отправи приветствие, а това значи много. Значи, че сме заедно.
Представители на повече от 40 страни, включително от САЩ и ЕС, са в Москва на учредителния конгрес (конгрес) на Международното движение на русофилите,

Пред очите ни Руският мир се възражда! Русофили стават международно движение.България отваря път към обединение за да победим русофобията
„Дори в западните страни днес има много хора, които не се страхуват да нарекат себе си „русофили“. Тези, които искрено обичат страната ни, нейната история и култура, които са солидарни с Русия в нейната борба за справедлив многополюсен световен ред, основан на уважение към традиционните ценности на страните и на техните народи. Именно тези хора са тук в Москва на 14 март на конгреса на Международното движение на русофилите (МДР). Това е учредително събрание», МДР има за цел да консолидира хора с различни религии и политически убеждения, които «са обединени от симпатия към Русия, интерес към руската култура и руския език».

Западът със сигурност ще разгърне широка кампания за дискредитиране на привържениците на русофилството и във всичко ще види прословутите происки на Москва ( ръката на Кремъл както обичат да казват на Запад). Това заяви във вторник руският външен министър Сергей Лавров при откриването на учредителния конгрес на Международното движение на русофилите.

„Със сигурност, както при последните събития в Молдова, в Грузия, [на Запад] ще се каже, че това отново са машинации на Москва, това е интрига, която има за цел да привлече хората на тяхна страна с обещания, подкупи. Аз всичко това, не че не го изключвам, сигурен съм, че ще се води такава кампания срещу нашето движение“, каза той.

Външният министър подчерта колко е важно „да останем честни, отдадени на най-добрите международни традиции на приятелство между народите“
„Днес това не са празни думи – добави той – И може би не са били празни, когато Съветският съюз издигаше такива лозунги, но днес, повече от всякога, човешкото отношение към хората на цялата планета става все по-актуално, днес , повече от всякога, необходимостта да се противопоставим на диктатурата във всичките й проявления.

Сергей Лавров заяви, че Москва наблюдава как все повече и повече европейски страни са обхванат от нацизма.

„Виждаме не само неонацизъм, виждаме директен нацизъм, който обхваща все повече и повече европейски страни. Виждаме как пред очите ни се руши историята, рушат се свети паметници“, подчерта министърът.

Чуйте и вижте в приложеното видео.

Международно движение Русофили днес се превръща в силата на любов, която ще победи русофобията.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм