Sky: Представител на ООН прогнозира, че броя на жертвите на земетресението в Турция и Сирия ще се увеличи „повече от два пъти“

По предварителни данни мощното земетресение в Турция и Сирия отне живота на над 25 хиляди души. Според заместник-генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси Мартин Грифитс обаче окончателният брой на загиналите от ужасяващото бедствие може да бъде много по-голям, съобщава Sky News.

Sky: Представител на ООН прогнозира, че броя на жертвите на земетресението в Турция и Сирия ще се увеличи „повече от два пъти“

По последни данни повече от 25 хиляди души са загинали в резултат на земетресението с магнитуд 7,8 в Турция и Сирия. Но окончателният брой на загиналите може да е много по-голям, заяви пред Sky News заместник-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси и координатор на спешната помощ Мартин Грифитс.

„Мисля, че е трудно да се даде точна оценка (за броя на загиналите, бел. ред.), защото трябва да влезем под развалините. Но съм сигурен, че броят ще се удвои или дори повече“, предположи представителят на ООН, който разговаря с кореспондента на канала в турския град Адана, засегнат от природното бедствие.

Грифитс подчерта, че пълното преброяване на загиналите все още не е започнало.

„Дълбоко шокираща е… идеята, че все още има хора под тези развалини и някои от тях все още са живи“, добави той.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3